Home
Mijn aquarium.
Aquarium opzetten.
Tetra's, Piranha's, etc
Levendbarende_vissen.
Maanvissen.
Siamese_kempvis.
Voeding.
Ziektes.
TIPS.
Vragen stellen!!
Links.

Maanvissen

De Braziliaanse maanvis (Onder) is een zilverbrons van kleur, met verschillende zwarte dwarsstrepen. Het ligt aan zijn stemming of deze vis zijn strepen laat zien. Wanneer de vis goed gehumourd is heeft hij de rugvin open. Deze vis is makkelijk te houden en is een vrede liefende vis. Let wel er goed op dat deze vis je kleinere vissen niet op eet bijvoorbeeld baby gupjes. Tetra's kun je gerust bij hem zetten want die zijn groot genoeg. Als je goed kijk heeft deze vis op het plaatje ziek. Hij heeft een ziekte aan zijn vin. Waarschijnlijk vinrot.

(Links) Dit is ook een braziliaanse maanvis. Deze soort vis wordt in de aquariumhandel gekweekt en is daarom een van de stekste soorten vissen.Alle kruisingen zijn verkrijgbaar. goud, zwart, marmer.

Deze gemarerde maanvis is perfect voor gezelschaps aquariums. Hij is niet actief, niet agressief. Deze vis eet wel graag de kleinere visje op. Hij houdt van dezelfde temperatuur water als andere tropische vissen, maar geeft de voorkeur aan 26 graden. Hij eet graag vlokken, gevriesdroogd en levend voedsel.