Home
Mijn aquarium.
Aquarium opzetten.
Tetra's, Piranha's, etc
Levendbarende_vissen.
Maanvissen.
Siamese_kempvis.
Voeding.
Ziektes.
TIPS.
Vragen stellen!!
Links.

Levendbarende vissen.

Eigenlijk zijn dit de makkelijkste vissen om mee te beginnen. Ze zijn sterk en erg actief. Het enige probleem wat bij deze vissen is, hoe stop ik het voortplanten?
Wat zijn levendbarende vissen eigenlijk?
Een levendbarende vis legt geen eitjes maar baar de jongen meteen. Net hetzelfde als bij zoogdieren.

De gup (boven),
misschien wel het bekenste visje op de goudvis na.
Dit is het mooiste levendbarende visje die er is en het meest vruchtbaarste. Deze vis is absoluut niet agresief als andere hem niet willen op eten. Want vaak worden ze als voedsel gezien, wanneer ze nog niet volgroeit zijn. Het is visje is eigenlijk kleurloos. Alleen de kwekers hebben er een kleurrijk visje van gemaakt.. Vooral het mannetje is erg kleurrijk. De staartvin van het mannetje zal altijd op een golvende sjaal lijken. Guppen houden van een temparatuur van 25.5 graden. Ze hebben het liefst wat hard water en basis. Ze eten eigenlijk alles alleen watervlooien vinden ze erg lekker.
Wanneer een gup zwanger is duurt het ongeveer 4 5 weken tot de kleine vissen geboren worden.

De hoogvinkarper(links).
Deze vissen houden van hard water. Daarom is het verstandig om per 24liter water 1 theelepel zout toe te voegen. Hierbij moet je er wel goed opletten dat de andere aquariumbewoners er ook tegen kunnen. Deze vis is vrij onbekend, omdat eigenlijk niemand weet bij welke soort die nou hoord. Wel is het een levendbarend visje.

Plaatjes(rechts),
Plaatjes komen uit Centraal-Amerika (mexico) en zijn ook levendbarende vissen. Vrouwtjes worden iets groter dan het mannetje. Het mannetje wordt zo'n 5 cm groot. Met hun half open bekkies kunnen ze goed van de bodem eten. De aquarium gekweekte vissen vertonen weinig gelijkenis qua kleur als in het wild.

Het kweken van plaatjes is erg makkelijk. Wanneer de vissen het naar hun zin hebben in het aquarium zullen ze snel gaan jongen. Het mannetje herkend je aan de puntige anaalvin en bij het vrouwtje loopt de anaalvis rond. Een volwassen vrouwtje kan zo'n 100 jongen werpen, 40 jongen is normaal voor een vrouwtje. Plaatjes leven het liefst in een water temperatuur van zo'n 24 graden.