Home
Mijn aquarium.
Aquarium opzetten.
Tetra's, Piranha's, etc
Levendbarende_vissen.
Maanvissen.
Siamese_kempvis.
Voeding.
Ziektes.
TIPS.
Vragen stellen!!
Links.

Het voeden van uw vissen.

Aquarium vissen eten allerlei soorten voedsel. Het is natuurlijk belangrijk dat ze eten wat gezond voor ze is en wat ze lekker vinden. De mens heeft voedingsstoffen en vitamine nodig maar de vis natuurlijk ook. Afwisseling van voer is heel belangrijk anders raken de vissn verslaafd aan één soort voedsel. Ook is het belangrijk dat je het voedsel afstemt op het soort vis. Grote vissen moet je geen kleine stukjes geven en kleine vissen geen grote stukken.
Ook is het belangrijk dat u de vissen niet te vaak eten geeft. Hier zijn de meningen vaak over verdeeld. De een zegt dat je ze drie keer per dag een klein beetje moet geven. Terwijl de ander weer zegt dat je ze 1 keer per dag moet voeren. Wel zijn de meningen hetzelfde dat de vissen het voedsel binnen 5 à 10 minuten op moeten hebben. Zelf geef ik de vissen om de dag te eten. Want in het aquarium zelf zit ook nog voedsel. En als je ze te vaak te eten geeft wordt het nitriet en de nitraat te hoog in het water.

Nu moet je nog kiezen of je vlokken of levend voedsel neemt. Ik zelf geef mijn vissen zowel vlokken als levend voedsel. Ik geef de vissen wel vaker vlokken dan levend voedsel met de reden dat levend voedsel duurder is. Wel vinden de vissen levend voedsel lekkerde dat vlokken. Ook kan je zien dat sommige vissen een andere kleur krijgen als je ze levend voedsel geven. Daarom raak ik aquarium houders het ook aan om vlokken af te wisselen met levend voedsel.
Mij is opgevallen sinds ik levend voedsel geef dat er kleine wormpjes in de stennen zitten. Ik denk dat dit komt door dat er nog eitjes in de wormpjes zitten. Die eitjes worden uitgescheiden door de vissen. Zo heb je gratis voedsel in je aquarium en eten de vissen het van de bodem.