Home
Mijn aquarium.
Aquarium opzetten.
Tetra's, Piranha's, etc
Levendbarende_vissen.
Maanvissen.
Siamese_kempvis.
Voeding.
Ziektes.
TIPS.
Vragen stellen!!
Links.                                                  
                                                       

Characidae.

Deze visfamilie komt uit zuid-amerika en in mindere mate uit Afrika.
De meeste zijn zachtaardig en helemaal niet agressief tegen soortgenoten of andere vissen. De piranha behoort ook bij tot deze soort.
Enkele soorten zijn vleeseters maar de meeste zijn alleseters.
Deze soort vissen leven en paren in grote scholen.

Tetra's.

Dit visje behoort tot het kleinste en mooiste aquariumvisje. Ze leven in een aquarium het liefst in scholen van 5 of meer. Wanneer ze in scholen leven is dit visje niet bang voor andere vissen. Als een groep tetra's wordt aangevallen, vliegen alle tetra's alle kanten om de aanvaller verward te maken en zo ontsnappen ze.
Dit is een vreedzame en sociale vis. Ze voeden zich in het midden in het aquarium.
Ze kunnen het beste leven met niet-agressieve vissen, zoals meervalachtingen en levendbarende visjes.

Neontetra's (boven)(Paracheirodon innesi) komen uit het amzonegebied en worden  3,75   cm of iets langer. Ze zijn de slankste onder de tetra's en staan bekend om hun  kleuren. De bovenkant van de rug is olijfgroen en daaronder loopt een felblauwe streep van de staart naar het oog. Ze hebben een zilverkleurige buik en een knalrood achterwerk. Ze eten vooral droogvoer of gevriesdroogde tubifexen, pekelkreeftjes en water vlooien. Ze eten liever diepvriesvoedsel en nog liever levend voedsel. Ze houden van zacht water neutraal of zelf licht basisch is, voelen ze zich prima. Het water moet zo'n 25 graden zijn.

De vuurneon(boven)(Hemigrammus erythrozonus). Dit is ook een heel interresant visje. Deze vis leeft ook graag in scholen net als Neontetra. Dit visje wordt wat groter als de tetra ongeveer 5 cm. Zijn lange lichaam is bijna doorzichtig met een stralende oranje streep in het midden. Dit visje leeft het liefst in een beplant aquarium met veel vreedzame visjes. Deze vissen eten alles maar het liefst eten ze levend voer.

Piranha's en pacu's

Gek genoeg hoort deze soort bij de Characidea. Het grootste deel van de Characidea is een vredig  visje. Dat is zijn de piranha's ook. Alleen door veel verhalen heeft de pirhanha een slechte naam gekregen. In delen waar skeleten van dieren zijn gevonden dat klopt. Alleen dan leeft de Pirhanja in een groep van 300 of meer. En de vissen zijn dan uitgehongerd. Eigenlijk is de pirhanha een schuw visje. Veel mensen vinden het stoer om te zeggen dat ze pirhanha's houden. Alleen deze vis zou je niks doen als jij ze ook niet heel erg bedreigt. Deze vis kan z'on 30cm lang worden.